Jag trodde att Sverige var på väg åt rätt håll vad gäller transpersoner....

Jag fattar inte....
Har HELA världen INKLUSIVE Sverige, börjat backa/ gå tillbaka vad gäller rätten för ett värdigt liv för homosexuella och andra HBTQ personer?
 
 
Fler länder väljer att ändra på lagar och regler från att vara till HBTQ personers fördel till att göra det sämre för HBTQ personer att leva i deras länder.
Samt att det inte görs något alls för att HBTQ personer ska få ett bättre och tryggare liv.
Sverige är inte mycket bättre!
Salhgrenska universitets sjukhuset har nu gjort livet sämre för ungefär 100 trans personer som ska påbörja hormonbehandling vid könskorrigering. 
De har valt att införa totalstopp för personer som skall hormonbehandlas vid könskorrigering.
Sjukhusts svar till att de inför detta totalstopp är:
" svårt att mäkta med situationen med de patienter som redan är under behandling, och att de inte kan ta emot några nya patienter förrän de får utökade resurser."
 
Det jag inte fattar är; 
Politiker myndigheter och många andra VET om att den psykiska ohälsan är stor och att den ökar bland transpersoner och andra som känner att de lever i fel kropp. att fler transpersoner känner att de inte får den hjälp de behöver och inte heller snabbt nog. SAMT att vissa väljer att begå självmord på grund av detta.
Politikerna, myndigheterna mfl pratar ofta om att de vet om problemen och ska göra det bättre för transpersoner och andra HBTQ personer.
Men det är ju bara en massa prat!
Sahlgrenska totalstoppar nu ca 100 transpersoner som ska påbörja hormonbehandling, PÅ GRUND AV; hårt tryck och otillräcklig finansiering.
 
HADE politikerna skjutit till mer resurser så hade inte dessa ca 100 transpersoner behövt bli totalstoppade från sina hormonbehandlingar!
 
 
Vad kommer nu hända med dessa transpersoner som nu inte får gå vidare med sin behandling?
Det handlar inte om personer som vaknat en morgon och känt att "nu vill jag byta kön".
Utan det är personer som gått igenom en hel del undersökningar på sin väg till att byta kön och som länge känt att de inte vill leva i det kön som de föddes i.
 
Av dessa 100 personer... Hur många kommer att hamna i psykisk ohälsa pga att de måste avbryta eller vänta med sin hormonbehandling? Hur många kommer gå så långt till att de kanske väljer att ta sina liv pga att de inte kan fortsätta sin väg till att bli den människa som de länge har längtat till?
 
Jag hoppas verkligen att det inte blir fler totalstopp för dessa människor!
Utan att politikerna framförallt plockar fram fler resurser till denna behandling.
 
INGA fler transpersoner skall hamna i psykisk ohälsa!
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, hbtq;
Taggar: hbtq, homosexuela, hormonbehandling, könskorrigering, politiker, psykiskohälsa, sahlgrenskauniversitetssjukhuset, transpersoner