Hemlösa kommer att frysa ihjäl!

 
 
HUR KAN MAN STÄNGA AKUTBOENDEN FÖR HEMLÖSA!!??
OCH DESSUTOM DÅ DET BÖRJAR GÅ MOT VINTER!
 
Det är frost nätter och på dagarna runt 10 plus grader.grader.
Nu blir det bara kallare och kallare ute.
Nu då det bara blir kallare och kallare ute, så stänger Stockholms stad 2 akuthem och ett planerings/akut hem i Stockholm!
Akuta boenden och härbärgen var fulla innan stängning och flera hemlösa tvingades att sova ute i kylan och riskera att frysa ihjäl mm.
Hur tänker man då!?
Kall rå höst och vinter innebär att hemlösas hälsa försämras och riskerar att frysa ihjäl.
Innan stängning fanns ca 1000 stycken platser, nu efter att dessa boenden stängts så finns det än mindre plaser (Ca 130 stycken färre) för hemlösa!
 
Snart finns heller inga portar utan portkoder och portlås och vissa allmänna toaletter stängs och har inte öppet på natten
Som hemlös måste man också ständigt vara vaksam att inte bli rånad, bli utsatt för våld eller flutta omkring hela tiden. Så nattsömnen blir bara några få timmar uppdelade på hela natten.
Det gör också att hälsan försämras plus, kylan och råheten som finns ute 24timmar om dygnet.
 
Prova själv att gå omkring en hel dag då temperaturen är runt 0 eller -15 och sedan på det hitta någonstans att sova utomhus.
Du får endast ha en täckjacka, byxor och lågskor hela tiden.
Hur mår du efter det dygnet?
Tänk då att leva så dygnet runt i 6 månader!
För så ser livet ut för en hemlös.
 
 
Samtidigt med dessa stägningar av de hemlösas akut boenden, så säger Socialtjänsten i Stockholm att "tak över huvudet" garantin fortfarande kommer att kunna hållas.
Den kunde inte hållas innan stägningarna, då kan den absolut inte kunna hållas heller efter att dom stängt dessa akut benden!
 
Så nu i vinter efter att dom stängt dessa boenden så kommer alltså fler helösa att frysa ihjäl och dö pga dålig hälsa i kylan. Samt att många är +65.
Hemlösheten minskar inte heller utan tvärtom, fler och fler blir hemlösa och hamnar på gatan!
 
Det kommer bli en katastrof vinter för många hemlösa i Stockholm.
 
Välfärd...
Men inte för alla!
En kommentar publicerat i Allmänt, Hemlös;
Taggar: akutboenden, fryserihjäl, hemlösa, hemlöshet, katastrof, stockholm, stockholmsstad, taköverhuvudet, taköverhuvudetgarantin, välfärd
#1 - - Jessica Högberg:

Så sjukt sorgligt och dåligt, gör vad jag kan på utdelningar och insamlingar från "privata" organisationer...

Svar: Ja det är så enormt fel det dom gör. Fler kommer falla ut i hemlöshet då allt blir dyrare och folk inte längre har råd med hyror och allt annat som kostar.Så viktigt, betydelsefullt, tacksamt och väldigt fint det du gör för de hemlösa och utsatta.
Ludde