Mobbarna hade kanske rätt, kanske hade räddat mig?

 
På gymnastik lektionerna och då det var friluftsdagar samt då vi var iväg någonstans där vi rörde på oss mycket då jag gick i grundskolan Så fick jag ofta höra hur jag sprang som en tjej, jag kastade boll som en tjej, jag hoppade som en tjej och gjorde alla idrotts övningar som en tjej enligt mobbarna mfl.
 
 
 
 
 
Nästan alla resultat jag fick på idrotten kunde jämföras med tjejernas resultat.
Det var inte många idrottsresultat som var likt killarnas resultat.
Jag minns många gånger då vi hade friidrott och det var grenar som:
kast med liten boll, kula, 60M, längd och höjdhopp mfl.
Så fick jag ofta hra, "du kastar ju som en tjej, gu hoppar ju som en tjej, du springer ju som en tjej"
Även saker som: "Måste vi ha ludde i vårt lag? han är ju sämre än tjejerna.
Även i lag sporterna var det samma sak, då jag inte kunde springa som de andra killarna enligt dom så fick jag ofta stå i mål, men det var ju självklart inte heller acceptabelt utan där var jag ju också som en tjej.
Tog emot bollen som en tjej då vi spelade fotboll tex.
Det samma då vi hade redskaps gymnastik i idrottshallen, då var jag till och med sämre än tjejerna.
Även där kunde resultaten jämföras med tjejernas.
 
De få gångerna som resultaten var som killarnas var skidor, långlöpning och orientering.
Var bla 3:a i ett skolmästerskap i skidor och i orientering kom jag i mål bland de första.
 
Varför jag var sämre än killarna var på grund av att mina muskler i kroppen inte var som ala andras.
jag föddes med för korta muskler.
Under hela uppväxten så hade jag special gymnastik mm samt i grundskolan så hade jag extra gymnastik varje vecka, 
Fram till grundskole starten så hade jag special träning och habilitering på Karolinska samt i bassäng på ett annat ställe.
Det gjorde att kroppen blev normal i början av högstadiet.
Efter skoltiden så har jag inte gämfört mina resultat med tjejernas och/eller killarnas.
 
 
 
 
Hade jag gått i skolan idag 2018 så hade jag kanske trott ÄN mer på vad mobbarna sa och hade kanske gjort mig själv mer och mer till en tjej och till slut trott att jag var en tjej som var född i fel kropp.
Då på den tiden på 80-talet så var det inte lika öppet och inte lika vanligt samt att man pratade inte alls lika mycket då som idag att barn och även vuxna kunde vara födda i fel kropp etc.
Så då hade jag inte riktigt dom tankarna. Visst fanns det funderingar på hur de kunde säga så och stäälde mig frågan och önskan om att varför var jag en kille kunde jag inte blivit född som tjej mm mm, då hade jag kanske sluppit alla retningar, sparkar, slag, och andra skador jag fick pga mobbarna då det gällde idrott och liknande saker.
 
Hade jag också levt som tjej och under livet fram till nu, samt arbetat och agerat och tänkt på att jag kanske har en tjej kropp som inte tål samma rörelser och tunga arbeten som hos andra killar och män mfl.
Så hade kanske ryggen och benen inte mått som de gör idag, hade kanske inte fått "Spinal stenos" 2012 som jag opererades för som också gick fel och resulterade i halvförlamning som jag  har tränat bort under åren efter operationen.
 
Skulle jag ha lyssnat mer på mobbarna idag om jag hade gått skolan idag 2018, och haft det som jag hade det i skolan då?
Jaqg tror det....
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mobbning;
Taggar: felpåmig, frågetecken, grundskola, idiot, idrott, killeellertjej, kön, livet, mobbning, muskler, om, ryggen, skola, tjejellerkille, transperson, undra, vadärjag, vemärjag