regnbågsfärgade skosnören på vm spelarna i Ryssland kan förändra världen

I HBTQ fientliga Ryssland kanske regnbågsfärgerna sprider sitt budskap på fotbollsplanerna.
 
 
 
Europaparlamentets informella grupp för HBTQ frågot¨kommer att skicka regnbågsfärgade skosnören till alla europeiska spelare som deltar under fotbolls VM i år.
 
TÄNK om alla världens spelare hade regnbågssnören på sina skor under fotbolls VM i Ryssland.
I ett Ryssland som förtrycker sina medborgare och som är motståndare till HBTQ,
Samt så diskrimineras HBTQ personer i Ryssland och förföljs endast för att de älskar och tycker om en icke hetro person.
Europas spelare skulle kunna utmana övriga världens fotbolls spelare att använda sig av dessa skosnören, för att på det sättet visa världen att alla har rätt att få finnas och vara den man är.
Det skulle ju vara enormt stort 
 
Idrotts evenemang och politik ska inte sammankopplas tycker jag egentligen, men detta är en sån stor och viktig sak som också kan genomföras i ett HBTQ fientligt land.. Så jag tillsammans med en massa andra människor runt om i Europa och i världen, hoppas på att sittuationen för HBTQ personer i Ryssland kommer att uppmärksammas under fotbolls VM och då är detta en mycket bra sak och tillfälle med regnbågssnörerna på skorna under matcherna, att under varje match påminna och uppmärksamma sittuationen för världens människor som tittar.
 
Svenska lagkaptenen Andreas Granqvist som spelar i landslaget har inget emot att spela i regnbågsfärgade skosnören.
Han har inga bekymmer med att spela i dessa skosnören, men det är förbundet som får bestämma det säger han.
 
Jag hoppas att ingen annan Europeisk fotbollsspelare inte heller har något emot i att spela i regnbågsfärgade skosnören under fotbolls VM.
Samt att spelare utanför Europa blir inspererade av detta enormt bra och viktigt initiativ.
 
En sån liten sak som ett par skosnören på varje spelare under fotbolls VM skulle kunna öppna upp för en possitiv ändring för Rysslands HBTQ personer och kanske även för andra anti HBTQ länder i världen.
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, hbtq;
Taggar: bisexuela, budskap, europaparlamentet, fotbollsvm, förändravärlden, hbtq, homosexuela, initiativ, pride, regnbågssnören, ryssland, transpersoner