Hypokondriker och svartsjuka

 
 
Ibland ligger man och drömmer och funderar på lattjo grejer.
Som nu på morgonen efter att ha drömt hemska drömmar och kuliga drömmar.
Om hypokindri eller hälsoångest som det heter idag samt om svartsjuka.
Drömmarna började med hypokindri och avslutades med svartsjuka vad det är och dessa två saker ihop.
 
Om en hypokonriker TROR att den har hypokondri.
Kan det vara så att nån person av alla dom som lider av hypokondri, bara inbillar sig och tror att den har hypokondri?
Att den som tror att den har hypokondri och därmed tror att den har olika sjukdommari bara för att den personen vet att hypokondri är sån.
 
Men om en hypokondriker blir svartsjuk!?
Är det också bara inbillning, en tro på att man är svartsjuk men egentligen så är man inte det, men man tror så förbannat mycket på att man är svartsjuk så är man det bara därför?
Eftersom en hypokindriker tror sig ha olika sjukdommar och då svartsjuka är en sjukdom så kanske det är så för en hypokindriker också, att den just tror att den är svartsjuk.
Varför heter det svartSJUK om det inte är en sjukdom?
 
Att vara hypokondriker eller lida av hälsoångest kan inte vara lätt för någon.
Att hela tiden mer eller mindre vara rädd och tro att man är sjuk.
En hypokondriker kan få för sig att den är jätte sjuk och så tror personen det och lider massor för att den tror att den verkligen är så sjuk tills dess att personen fått veta motsatsen.
Det gäller alla möjliga sjukdommar. Från vanlig förkylning till dom värsta dödliga sjukdommarna.
 
Att vara svartsjuk är inte heller lätt, 
Att tro och tycka att världen är skit för att man vill ha något som en annan har eller som man inte kan få.... Iallafall inte för den stunden. Eller vara någon/något man inte kan mm.
Man tror då som svartsjuk att man aldrig kommer få det man vill ha och det kan gå väldigt långt ner i psyket och hjärta mm.
Men många gånger är det "bara" tron att allt är skit som gör att man mår skit att alltimg bara är svart.
Är det därför som det heter svartsjuka?
För att man tror att allt är SVART, 
 
Är svartsjuka och hypokondri samma typ av inbillnings grej?
Jag vill inte säga sjukdom för något av det, för det känns så hårt och så kan det kanske få hypokondriker att tro att de har hypokondri och svartsjuka.
 
Svartsjuka är hemskt.
Hypokondri är hemskt
Dessa tillsammans är jätte hemskt.
Inget av dessa borde finnas.
Allra helst inte dessa två saker tillsammans hos en o samma person....
En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: drömmar, hypokondri, hälsoångest, inbillning, sjukdom, svartsjuk, ångest
#1 - - En Vän:

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

För några år sen sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.

Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!