Våffeldagen och andra dagar kan vara jobbiga för de som saknar.....

 
Igår var det våffeldagen, jag åt goda våfflor med bär och grädde. Mängder med andra människor i vårt land satt också igår och njöt av sina våfflor tillsammans med sina familjer, släkt och vänner.
Men tyvärr är det inte alla som har möjligheten av att njuta en sån dag.
Jag tänker på de hemlösa på våra städers gator.
utan
 
När jag satt och njöt igår av mina våfflor så kunde jag inte njuta fullt ut. Tanken slog mig då och nästan plågade mig lite då jag satt och mumsade i mig våfflor, att här sitter jag o njuter och många där ute finns det många som skulle bli super glada om de fick ett varsitt litet "hjärta" från mina våfflor.
Jag åt nog 4 våfflor, varje våffla består utav 5 "hjärtan" som man kan dela en våffla i. Alltså så skulle mina våfflor räcka till 20 st hemlösa som skulle bli jätte glada av att få njuta lite av våfflan och våffeldagen.
Vi är 6 st i familjen och åt i snitt 3 st var. Det blir ca 18 st, så vi säger att vi åt 20 våfflor.
Delar man ut ett hjärta var från dom 20 våfflorna så skulle det räcka till 100 hemlösa.
FATTAR NI!?
ETT HUNDRA st hemlösa skulle kunna få njuta av vår familjs våfflor som vi 6 mumsade i oss igår!
 
 
Jag pratade häromdagen med en hemlös man om alla dessa speciella dagar med godsaker, så som:
Semmeldagen, våffeldagen, alla hjärtansdag, napoleondagen,mors dag, fars dag. De sist nämnda var specielt jobbigt för honom att prata om.
Han pratade även om alla högtider.
Det han tyckte som var mest jobbigt, det var "all förbannad reklam som finns överallt. Jag går 50 så kommer nästa reklam om samma sak.
Han tyckte också att det blir fler och fler speciella godis och mysdagar för folk. Och det gör oss här på gatan än mer ledsna och arga. Missbruket ökar för att svälja ensamheten att man inte har någon eller några att fira dom dagarna med.
Jobbigast är morsdag och farsdag. Överallt står det att man ska handla skaer till sina mammor och pappor eller få saker av sina barn. " jag har inte haft några föräldrar, dom bråkade och söp och jag har inga barn."
 
Visst det finns idag många ställen som hjälper de hemlösa idag och ge dom dessa godsaker då det är speciella dagar som våffeldagen, fettisdagen, jul, påsk, midsommar mm-
Tyvärr når det inte till alla. Alla hemlösa går inte till dom ställena och räcker inte heller åt alla.
Nu önskar jag att jag kunde stå vid en STOR bänk ute i en större stad med många hemlösa och hade många våffeljärn igång med våfflor till ALLA hemlösa i den stan jag stod i och flyttade sedan till nästa stad och gjorde samma sak.
 
När jag levde där ute på Sthlms gator så fanns inte denna enorma reklam.
Det som är mest jobbigt för de hemlösa är nog just denna enorma reklam inför alla dessa speciella dagar och högtider. Den finns ju var man än vrider sig ute på stan.
Överallt så blir de hemlösa påminda om sin ensamhet, utanförskap och hur utstötta de är samt var de befinner sig någonstans. Samtidigt så blir de icke hemlösa i vårt land påminda om vad de ska fira för något och mysa för, tillsammans med sina nära och kära.
 
Om man ändå bodde i en större stad.....Så mycket jag skulle göra då för de hemlösa.....
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Hemlös;
Taggar: hemlösa, hemlöshet, hjärta, högtider, reklam, utanförskap, våffeldagen, våffla