En lärare som mobbat elev varnas inte.

Det är ENORMT dåligt att en lärare som mobbat en elev, inte blir varnad!
 
Bilden är ifrån svt.
 
Skolinspektionen vill att läraren ska få en varning men Lärarnas ansvarsnämnd som har rätten att dela ut varning, kommer inte att ge läraren någon varning.
 
Den här gången gäller det en gymnasie lärare i Mölndal som har mobbat en elev och skrattat och skojat om elevens sexuella läggning.
 
Jag blir så arg, ledsen och besviken då man hör om sånt här.
Det händer inte bara med denna lärare, utan det är flera lärare runt om i landet då och då, som slipper undan varningar eller tillsägelser då de är eller varit kränkande mot elever.
Den enorma mobbning som jag hade under alla skolåren startades till stor del just utav den fröken vi hade i årskurs 1.
När fröken/läraren mobbar, så blir det som att det är "fritt fram för elever att också mobba".
 
Skolinspektionen tycker att läraren ska ha en varning på grund av att läraren visat sig mindre lämplig till att bedriva undervisning.
men Lärarnas ansvarsnämnd håller inte med. De skriver bla. i sitt beslut att det inte finns något i utredningen som visar att eleven tagit illa vid sig.
 
En elev som blir mobbad visar inte alltid att den blir ledsen eller liknande. Detta för räddslan att det kan bli värre om man visar sig ledsen. Utan det är bättre att "spela med".
 
Läraren har också vid flera tillfällen sagt till eleven att -du har med all säkerhet en bokstavskombination ADHD eller liknande.
Detta och kränkande saker om elevens sexuella läggning. Är ABSOLUT INTE acceptabelt!
ÄNDÅ så kommer inte Lärarnas ansvarsnämnd ge låraren någon varning!
 
Eleven mår väldigt dåligt av vad läraren gjort och hamnat i en utsatt sittuation.
 
Det finns även filmbevis som eleven filmat med sin mobil.
Det är fritt att använda mobiler på deras lektioner så då har eleven kunnat filmat läraren när denne har kränkt eleven.
Dessa filmer är även inskickade tillsammans med anmälan som föräldrarna gjorde mot läraren.
Trots dessa film bevis så blir det inte någon varning!
Lärarnas ansvarsnämnd anser att filmerna är tagna ur sitt sammanhang och har dålig ljudkvalitet.
Läraren har också motsatt sig skolinspektionens yrkande.
 
Slutsattsen blir att TROTS bevis finns som visar på att läraren har mobbat, kränkt, skrattat  åt och "diagnosierat eleven mm, så går läraren fri och eleven som mår enormt dåligt av detta mår än sämre efter att läraren går fri. Sedan finns nu också risk att mobbningen mot eleven sprids och blir värre!
 
HUR kan det fortsätta i Sverige år 2017.... Med att mobbande lärare går fria, att skolpersonal inte anmäler mobbning och kränkningar, att rektorer och lärare inte tar sitt ansvar gällande mobbning och att kommuner och andra beslutande inte tar tag i problemen som finns på deras skolor?
 

Härliga PRIDE tider! Alla har rätt att bo och leva där man vill.

 
Nu börjar det att dra ihop sig på ALLVAR!
Läser titt som tätt nu från olika håll i landet,
om hur det planeras och laddas för Pride festivaler och Pride tåg mm 
Från Trelleborg i söder, till Kiruna i Norr.
Från april till november kommer regnbågsflaggan hissas, vaja och synas, över hela Sverige.
 
 
 
Pride året inleds i februari, med att regnbågsflaggan hissas i Skellefteå. sedan står Åre i tur i april. I maj sedan så börjar Pride året komma igång på allvar, med festivaler och tåg mm på flera orter i landet, stora som små orter.
 
Det är så härligt och se att Pride och regnbågsflaggans färger och budskap även har spridits till mindre orter och inte bara i större orter.
Pride festivalerna i större orter lockar många besökare och även många besökare utanför Sveriges gränser.
Men Är även viktigt om än mer viktigt att Pride firas och uppmärksammas på mindre orter. Med anledningen av att i små orter är det betydligt svårare att vara öppen med sin sexuella läggning etc.
Så ska det inte vara och ska inte heller accepteras att vara så, utan att alla oavsett var i Sverige man bor ska kunna få vara den man är och älska det och den man vill.
 
Att behöva flytta för att slippa bli trakasserad, kränkt, diskriminerad, utfryst mm då man tex älskar personer i samma kön eller klä sig i det motsatta könet mm, är totalt oacceptabelt!
Barn som lever i familjerelationer med samkönade par ska inte riskera att bli mobbade eller annorluna behandlade mm, på grund av sin familje relation.
ALLA ska kunna få leva var de vill och hur de vill. Alla ska kunna bilda familj med vem man vill och var man vill i Sverige.
Jag ska kunna vara både Ludde och Luddelina var när och hur jag vill.
Både här på landsbygden där jag bor och även i Skåne och i Norrbotten. Utan att behöva flytta till en större stad.
 
ALLA ska få ha likvärdiga förutsättningar ovsett om man är homo, bi, trans eller hetrosexuel.
Det är inte så överallt i Sverige.
Därför är det bra att Pride och regnbågsflaggans budskap sprids i HELA Sverige.
 
Alla har rätt att vara den man är, leva med vem man vill och älska vem man vill.
Var stolt för din sexuella ställning.
Ge dig ut på en Pridefestival nära dig.
Känn den härliga gemenskapen och enorma kärleken.
 
Sverige behöver Pride!
 

Våffeldagen och andra dagar kan vara jobbiga för de som saknar.....

 
Igår var det våffeldagen, jag åt goda våfflor med bär och grädde. Mängder med andra människor i vårt land satt också igår och njöt av sina våfflor tillsammans med sina familjer, släkt och vänner.
Men tyvärr är det inte alla som har möjligheten av att njuta en sån dag.
Jag tänker på de hemlösa på våra städers gator.
utan
 
När jag satt och njöt igår av mina våfflor så kunde jag inte njuta fullt ut. Tanken slog mig då och nästan plågade mig lite då jag satt och mumsade i mig våfflor, att här sitter jag o njuter och många där ute finns det många som skulle bli super glada om de fick ett varsitt litet "hjärta" från mina våfflor.
Jag åt nog 4 våfflor, varje våffla består utav 5 "hjärtan" som man kan dela en våffla i. Alltså så skulle mina våfflor räcka till 20 st hemlösa som skulle bli jätte glada av att få njuta lite av våfflan och våffeldagen.
Vi är 6 st i familjen och åt i snitt 3 st var. Det blir ca 18 st, så vi säger att vi åt 20 våfflor.
Delar man ut ett hjärta var från dom 20 våfflorna så skulle det räcka till 100 hemlösa.
FATTAR NI!?
ETT HUNDRA st hemlösa skulle kunna få njuta av vår familjs våfflor som vi 6 mumsade i oss igår!
 
 
Jag pratade häromdagen med en hemlös man om alla dessa speciella dagar med godsaker, så som:
Semmeldagen, våffeldagen, alla hjärtansdag, napoleondagen,mors dag, fars dag. De sist nämnda var specielt jobbigt för honom att prata om.
Han pratade även om alla högtider.
Det han tyckte som var mest jobbigt, det var "all förbannad reklam som finns överallt. Jag går 50 så kommer nästa reklam om samma sak.
Han tyckte också att det blir fler och fler speciella godis och mysdagar för folk. Och det gör oss här på gatan än mer ledsna och arga. Missbruket ökar för att svälja ensamheten att man inte har någon eller några att fira dom dagarna med.
Jobbigast är morsdag och farsdag. Överallt står det att man ska handla skaer till sina mammor och pappor eller få saker av sina barn. " jag har inte haft några föräldrar, dom bråkade och söp och jag har inga barn."
 
Visst det finns idag många ställen som hjälper de hemlösa idag och ge dom dessa godsaker då det är speciella dagar som våffeldagen, fettisdagen, jul, påsk, midsommar mm-
Tyvärr når det inte till alla. Alla hemlösa går inte till dom ställena och räcker inte heller åt alla.
Nu önskar jag att jag kunde stå vid en STOR bänk ute i en större stad med många hemlösa och hade många våffeljärn igång med våfflor till ALLA hemlösa i den stan jag stod i och flyttade sedan till nästa stad och gjorde samma sak.
 
När jag levde där ute på Sthlms gator så fanns inte denna enorma reklam.
Det som är mest jobbigt för de hemlösa är nog just denna enorma reklam inför alla dessa speciella dagar och högtider. Den finns ju var man än vrider sig ute på stan.
Överallt så blir de hemlösa påminda om sin ensamhet, utanförskap och hur utstötta de är samt var de befinner sig någonstans. Samtidigt så blir de icke hemlösa i vårt land påminda om vad de ska fira för något och mysa för, tillsammans med sina nära och kära.
 
Om man ändå bodde i en större stad.....Så mycket jag skulle göra då för de hemlösa.....
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Hemlös;
Taggar: hemlösa, hemlöshet, hjärta, högtider, reklam, utanförskap, våffeldagen, våffla
Visa fler inlägg